Historien om #stronde

La det bli lys!

Våren 2002: FUBAR blir lokket fra #voss over på #stronde av noen ikke navngitte strendinger. Tidsregningen for #stronde har enda ikke begynt.

Etter å ha konversert med disse ville dyrene, finner FUBAR ut at det trengs en takeover. gakk joiner. Sammen pinger de ut disse to trollene, som begge sitter på ISDN-linjen til skolen på Stronde. Tidsregningen for #stronde begynner i det disse detter av EFnet.

gakk setter inn en eggdrop som kjører fra serveren han har stående i Huset. Den første boten på kanalen var slemkar (RIP). Den andre blir EttiBetti (RIP), som er FUBARs bot, som også kjører på samme server, og den tredje Lt.Rory (RIP), som er boten til devine. Lenge er det relativt stille, bortsett fra diverse strendinger som joiner innimellom, og klager over at det er deres kanal, for det var de som «fant» den. Innbyggerene består hovedsaklig av gakk, FUBAR, Diffus og innimellom: devine.

Andre tideverv – Oppgang og nedgang

FUBAR og devine flytter inn i Huset, etter at diffus, morbid og laqua flyttet hver til sitt. Den eneste av de tre som fortsetter å henge på #stronde er Diffus. Kanalen blir nå brukt hovedsaklig som en kommunikasjonskanal for de som bor i Huset, og de som vil snakke med dem. nzn, og omsider ogen kommer til etter at nzn over sommeren flytter til Voss for å gå IKT. Nivået på kanalen er relativt bra, og tweed joiner i ny og ne.

Etter sommeren 2003 går kanalen inn i en ny mørketid. Husets innbyggere har flyttet derfra, og går nå hver til sitt. FUBAR, devine og Diffus ikler seg kongens klær, og tjener landet, mens gakk flytter til Gjøvik for å gå på høyskolen der. De eneste som er på kanalen nå er gakk, ogen, og nzn. I desember overtaler gakk ogen til å hjelpe til med boter. Enter Arnt*. Kanalen blir nå voktet av Arntstein, Arntfred og Arntfinn, som alle kjøres fra shell fra skall.no (RIP), nå irchost.no. Fortsatt er det stille, med små avbrudd.

gakk setter inn jaquesbot, som i praksis ikke er annet en en irssi-sesjon i en screen, men med et friends-script gjør nesten samme nytten som en eggdrop. Devine og FUBAR gjester stort sett kanalen som BNC-spøkelser.

Tredje tideverv – En ny start

Etter et stille år, bare avbrutt av helgepermer o.l. ser #stronde en ny start. gakk har i februar 2004 flyttet inn i en leilighet med sobi og ploff. FUBAR, devine og Diffus er nå ute av militæret, og alle forenes på #stronde, som nok en gang kan sees på som en kanal for en bopæl, samt vennene deres. Realiteten er dog en litt annen, da det heller er en kanal med venner, der tre av dem tilfeldigvis bor sammen.

sobi bringer mer skumle linker til kanalen, ploff mer kakepropaganda, og igjen er alt godt. En gang kort over sommeren er ogen hos zunzhine og fikser noe på maskinen hennes. Han overbeviser henne om at #stronde er en god plass å henge på, og hun blir et nytt medlem. Innimellom alt dette, har også pillox forvillet seg innom, men han idler for det meste.

La oss nå håpe på mange fine nye år på #stronde, helst uten nye mørketider.

Oppdatering: #stronde er temmelig dødt igjen